tirsdag 15. november 2011

Tid for fornyelse


Nå var det jammen godt med en liten opprydding på bloggen. Ja for det føles ihvertfall mye renere og ryddigere nå synes jeg.

Kjøkkenet har også blitt litt fornyet i helgen, ved at jeg har byttet ut og satt bort en del av de tingene jeg hadde stående fremme. Jeg må jo gjøre plass for juledekor, eller hur?

Først ut av jul på kjøkkenet ble to herlige svibler satt i glass med gamle Norgesglass-ringer som dekor og selvfølgelig te-lys i sandkakeformer. 

I stuen har det fått flytte inn 3 små gran og furu trær som jeg har satt i ulike vaser og glass med vann. Det blir spennende å se hvor lenge de står før det begynner å drysse av de ;)

I helgen har familien Waleur feiret farsdag på søndag. Og jeg bakte min aller første Verdens beste, også kalt Kvæfjordkake, og det ble en stor suksess blant både store og små :)Denne skal jeg så absolutt bake flere ganger.


Verdens beste

Bunn:
150 gr melange
150 gr sukker
5 eggeplommer
4 ss melk
150 gr siktet hvetemel
1 ts bakepulver

Ha smør og sukker i bakebollen og pisk det til det blir hvitt og porøst. Bland i eggeplommer og pisk det sammen.
Bland i melk, mel og bakepulver. Alt blandes godt.
Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover hele flaten (det blir et ganske tynt lag)
Vask bakebollen godt.

Marengs:
5 eggehviter
200 gr sukker

Ta de 5 eggehvitene og pisk stive. Tilsett 200 gr sukker og pisk en gang til.
Spre marengsmassen over kakebunnen og strø en pakke mandelflak på toppen.

Stek kaken midt i ovnen på 160 grader. Etter ca 20 min er det lurt å følge med. Løft litt på bakepapiret og sjekk at ikke bunnen blir brent. Marengsen skal bli lys brun og sprø på toppen:)
Etter ca 30 minutter er kaken ferdig. La den avkjøle på bakepapiret på rist.

Fyll:
2,5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem

Del kaken i 2 like store deler. Bruk en stekespade for å løsne kaken fra bakepapiret. Legg en del på fat, pisk fløten stiv og rør godt inn vaniljekremen. Legg på alt fyllet, legg så på den andre delen av kaken og den er klar til servering.


Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av kaka, og for de som ikke vet hvordan denne kaken ser ut får nøye dere med å google i denne omgang. Ha en flott tirsdag alle sammen.

- Ellen -


2 kommentarer:

  1. Godt kaka ble bra. En del jobb er det, men den blir supergod. Jeg er virkelig imponert av deg. Du hiver deg på stadig nye prosjekter og det med svibel i norgesglass og telys i sandkakeformer er bare helt genialt. Spennende å lese bloggen din for her popper det stadig opp hærlig ideer og det beste av alt - de koster egentlig ikke så mye å etterligne. Gleder meg til fortsettelsen. Stolt av deg kjære Ellen. Klem fra mamma.

    SvarSlett

Ord som varmer.